Ordförandens rader

Hej på er alla, jag får be om ursäkt att jag är för dålig på att uppdatera dena blogg. Årets första halvår har varit hektiskt och nu börjar jag komma på banan igen.
 
Vi i styrelsen arbetar för fullt för att komma på banan med våra sektorer som vi saknar folk till. Jag vill börja med att tacka de som ändå drar i saker som behövs göras i
klubbens regi.
Ni är guld värda. 

Förra året drog vi igång rallylydnad på klubben med stor hjälp av Diana i spetsen. Det har visat sig vara en gren som bara växer och växer och det tycker vi är så roligt.
Vi har fått två egna räddningshundförare och det var ingen lätt utbildning att gå igenom.
Nästa del vi gärna vill få igång på vår klubb, är en aktiv agillityverksamhet. En sport med massor av fart och som bjuder till underhållning.
Våra onsdagsträningar som vi hade förra året verkade som en populär aktivitet och det ska vi självklart försöka dra igång igen under hösten.

Denna sommar har varit otroligt varm, och för många hundar har det varit både tufft och jobbigt, så nu laddar vi för en fin höst med många aktiviteter för våra fyrbenta vänner.

mellan 22-26/8 kommer fyra av våra egna klubbkamrater och deras hundar tävla i årets SM som går av stapeln i Blekinge i år. Ni kan läsa om dem här.
Det är så roligt att vi har så många med i årets SM, bra jobbat alla åtta :) och stort lycka till.

Till sist vill jag bara tacka alla som lagt ner tid och engagemang i klubben det första halvåret 2018. Vi klarar oss inte utan er.

Läs hela inlägget »

Snart är året slut och i morgon är det julafton. I  skrivandet stund har jag fått några dagar ledigt och då passar kroppen på att bli sjuk, så ligger nerbäddad med feber. Men Jag vill passa på att tacka alla som har varit med och stöttat klubben på något sätt i år, utan er har vi ingen verksamhet.
Ni gör ett otroligt arbete ska ni veta.

Vi tillsammans har anordnat vår första Rallylydnadstävlning, Vi har anordnat kurser, Certprov tjänstehund och ett flertal tävlingar och MH. Många är delaktiga i dessa aktiviteter och som ordförande blir man stolt över allas engagemang och närvaro. 
Vi har installerat automatisk avstägning av lyset på våra planer och med det hoppas vi att vi kan spara några kronor i elförbrukning.
Nya hopphinder till agilityn har nyligen köps in och vi jobbar hårt för att få igång den verksamheten hos oss. 

Våra tävlingsekipage har varit ute landet runt och gjort reklam för vår klubb och ni är så duktiga alla.

Vi i styrelsen har i år jobbat med förbättringspunkter som ni medlemar har varit med att ta fram. Kommande år 2018 så fortsätter vi arbeta med dessa punkter och mycket mer.

I Februari är det årsmöte och med det kommer nya utmaningar, SBK fyller 100 år och det ska firas landet runt.
Inbjudan till årsmötet kommer att publiceras här på hemsidan och Facebook under nästa vecka

Jag har varit dålig på att uppdatera denna spalt, men det ska förhoppningsvis bli bättre efter åreskiftet.

Tillslut vill jag önska er alla en riktig GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

 

Läs hela inlägget »

Hej alla goa medlemmar.

Tiden går fort och snart är sommaren här.

Jag vill börja med att tacka alla för förtroendet med att få äran att vara ordförande för en sån fin klubb som Säffle Brukshundklubb. Det är både spännande och lite skrämmande att ta ledarrollen, men också vädigt utmanande .

För er som inte känner mig så väl, så har jag varit aktiv inom SBK sen år 1996. Jag kom in i hundsvängen på ett bananskal och genom hemvärnet. Jag var väldigt aktiv som hundförare och utbildade mig tillslut till tjänstehundsinstruktör. År 2005 flyttade jag till lilla Säffle och blev genast medlem i klubben, Jag tränade och tävlade aktivt med mina hundar och och en vacker dag så blev jag almänlydnadsinstruktör på vår klubb. 

De senaste 5 åren så har jag drivit mitt egna företag och jag har tyvärr inte kunnat vara lika aktiv inom klubben tills nu.
I ett år satt jag med i styerlsen för första gången som vice ordförande och det var mest för att lära mig lite mer om hur styrelsearbetet fungerar.
När jag förra året fick förfrågan om att ta ordförande rollen kände jag att självklart det kommer bli så kul. 

Det viktigaste som jag ser det som en ordförande ska göra är att lysna till våra medlemmar.
Vi i styrelsen har nu under våren arbetat aktivt med att göra precis det.

Våra medlemmar har fått berätta för oss hur de vill att klubben ska utvecklas och vi i styrelsen har suttit ner och tagit fram olika punkter som vi anser gynnar klubben tillsammans har vi fått en
arbetslista att arbeta emot. Självklart kan vi inte göra allt på en gång.
Men några av punkterna är redan igånsatta. I sommar startar klubbens första rallylydnadtävling på klubben och det tycker vi är jätteroligt.
Diana jobbar aktivt så att detta blir av.
Sen har vi börjat att komunisera bättre mellan styrelsen och sektorerna och det är så viktigt. Vi ska alla jobba mot ett och samma mål.

Sen så har vi en jättetuff utmaning och det är att få igång
mark & stugsektorn och där måste vi alla hjälpas åt. Så att vi kan få några hjältar som kan sköta om våra grymt fina planer åt oss.

Jag skulle kunna skriva mer, men jag håller lite på det till nästa inlägg ;)

Glöm inte bort att den 8 juni kl 19:00 så har vi medlemsmöte på klubben. Här har du ett yppeligt tillfälle att få höra mer om vad vi arbetar med och det är på dessa möten som DU kan framföra dina åsikter. Vi lysnar och tar till oss av samtliga åsikter.

Ha en fortsatt trevlig vår. Vi se väll på klubben!

Med vänliga häslningar
Ordförande
Micke Jacobsson

 

Läs hela inlägget »

Hej tomtegubbar slå i glasen och låt oss lustiga vara...
 
Nu är julen här, många av oss har redan tjuvstartat med julmaten men snart är det verkligen dags för mat i mängder, julmust, julgodis, julklappar, glögg osv. Och det viktigaste av allt: en dag tillsammans med våra nära och kära. Alla har vi våra favoriter på julbordet, mitt är faktiskt tunnbrödet som jag och farmor bakar tillsammans varje år. Mums! Glöm inte att tugga långsamt för lilla magens skull! 
Snart är det ju också nyårsafton med allt vad raketer och smällare heter. Glöm inte att ha era hundar kopplade denna dag så att de inte springer bort i ren rädsla. Det är så ledsamt när något sådant händer!
 
Vi i styrelsen vill passa på att tacka för detta året och hälsa er alla en god jul och ett gott nytt år.
Psst... snart kommer kallelsen inför årsmötet i februari, vi ses väl!?
 
 
Vi ses nästa år,
Stor Kram!
/ Sofia, Lowa och Ella

Läs hela inlägget »

Advent

Tiden går fort, advent är här och snart, aldelses för snart är julafton här. Doften av pepparkakor och all julbelysning som lyser upp mörkret, visst är det mysigt? 

Idag har vi haft kloklippning här hemma. Det vore en lögn att säga att Ella har varit speciellt förtjust, hon går helst och gömmer sig medan Lowa tycker att det går väl an så länge som man får godis under tiden.

För drygt en månad sedan hade vi vårat 2:a medlemsmöte för i år. Vi i styrelsen tycker att det var väldigt roligt att så många dök upp och det vill vi tacka er för. Det är ju faktiskt på dessa möten där ni som medlemmar har chansen att föra fram såväl synpunkter som önskemål inför framtiden. 


Klubben har också fått en timer för belysningen på träningsplan och parkering. Ni behöver nu inte öppna plåtskåpet för att tända ljuset då knappen sitter på utsidan av skåpet.

Ni har väl inte missat att ni nu kan få ett gratis medlemskap hos oss i utbyte mot att ni klipper gräsmattan ett par gånger per år? En strålande idé tycker vi! Mer information finns här på hemsidan och på våran facebook sida. 

Och glöm inte: Glögg, pepparkakor och lussebullar hör julen till. Mums!

Ha´de gött!
/Sofia

Läs hela inlägget »

Gör mer av sånt du blir lycklig av...

Hej!
Semestern är sedan länge förbi, iallafall för mig. Hösten är här och nu är det full rulle som gäller igen. 
Hos mig har det hänt en hel del på sistone. Ella och jag har tävlat i lydnadsklass 1 under sommaren och nu i augusti kammade vi hem vårat första Lp vilket vi är otroligt glada över eller hmm... vet inte om Ella riktigt har förstått betydelsen men jag är iallafall väldigt nöjd över våran prestation. Men som hos de flesta andra så finns det ju faktiskt fler saker här i livet än hundar, tro det eller ej (haha). Som många av er redan vet så är jag även numera ett sådant där "träningsfreak" som springer på gymmet var och varannan dag. Detta trodde jag väl aldrig att jag skulle bli men jag tycker det är så roligt och jag mår ju så bra utav det. Så för att utmana mig själv ytterligare så har jag nu "skaffat" en pt som har konstruerat ett kost och träningsschema utefter mina mål och önskningar, så nu ska svetten drypa och kroppen trimmas ordentligt. 
Japp vi får väl se hur det går... Tålamod, har jag hört är viktigt.
Bortsett från detta så har jag även varit hos tatueraren denna veckan. Aj! Så jag och mitt nytatuerade ben har varit lite oense om det där med behovet av byxor... Men nu är det ju så att man faktiskt inte kan gå byxlös överallt! Som tur är så har vi nu börjat gilla varandra mer och mer för varje dag som går. 
Nog om detta.

På klubben är höstens aktiviteter i full gång. Kurserna har startat och så även våra efterlängtade samträningar (onsdagar kl.18). Ni vet väl att vi har ett samarbete med Åmåls Brukshundsklubb? Och att vi därmed är välkomna på deras samträningar (söndagar kl.11) och vice versa.
Klubbmästerskapet i lydnad och bruks går av stapeln den 18/9. Vem tar hem titeln? Detta får vi ju bara inte missa. Spännande!

Ha´de gött!
/ Sofia 

Läs hela inlägget »

Sommaren är kort... 
Tjoho, sommaren är här även om de inte kanske känns så just nu och för många börjar även semestern att dra igång nu. Själv har jag en vecka kvar, nedräkningen har börjat fast hjärnan har väl halvt som halvt redan gått på semester. 
Igår hade vi medlemsmöte på klubben. Trevligt hade vi och väldigt go fika bjöds det på. Nästa medlemsmöte är planerat till hösten.
Jag, Ella och Lowa vill passa på att önska er alla en glad midsommar och en härlig sommar.
Vi hoppas självklart att även denna sommaren ska innehålla både sol, bad, massa hundträning och de där härliga promenaderna under ljumna sommarkvällar är ju bara ett måste!
Ha'de gött! 
/ Sofia

Läs hela inlägget »

"April, april din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill."


April är snart slut och vårens aktiviteter är i full gång. 
Våran första lydnadstävling för i år går av stapeln på Lördag den 30/4. Nyfiken? För er som är i startgroparna att börja tävla eller ni som är fundersamma över vad det innebär att tävla så är detta ett bra tillfälle att komma och titta, ta en fika och prata lite hund. Själv kommer jag att finnas på plats för att suga i mig all inspiration och få en stor dos av motivation inför min egen träning. Hur som så är ni alla varmt välkomna!

Jag har också fått viskat i mitt öra om klubbkvällar... så håll utkik, mer info kommer.

Ha´de gött! 

/ Sofia

Läs hela inlägget »

Solen skiner och fåglarna kvittrar. Mörkret börjar lätta och allt ljusare blir det. 
Kan det vara så att våren är på ingång ? 


Förra helgen hade vi årsmöte och omval i klubbstugan. Jag vill passa på att tacka för förtroendet att få sitta kvar som ordförande ytterligare ett år och självklart även välkomna två nya medlemmar i styrelsen. Micke och Kristina, ni är varmt välkomna.

Pokaler, blommor och diplom delades ut denna afton så grattis igen till er alla för era fina utmärkelser. 
Det är ni värda! 

Vårens kursutbud ligger nu ute på hemsidan så gå in och kika. Jag vill också passa på att tacka våra sektorer och medlemmar för ert fina engagemang, utan er skulle vi inte klara oss.

Vi i styrelsen ser framemot ett roligt och händelserikt år tillsammans med er.

Ha´de gött!
/Sofia

Läs hela inlägget »

Tjoho!
Snön den faller och nu är dagen med stor D här. Nu får ni äntligen ta del av våran nya hemsida. Vi i styrelsen kan inte vara mer än nöjda och jag är säker på att ni också kommer att bli det. En stor eloge vill vi ge till våran duktiga Micke som har meckat med den och gjort ett superbra jobb! Den nya hemsidan är både lättare och snyggare än den förra.  Även en ny "gilla" sida på facebook finns nu tillgänglig så gå in och "gilla" oss. Den "gamla" hemsidan kommer att finnas kvar ett tag till så att ni alla hinner att "hitta" rätt innan den läggs ned. 
Vi ses väl på årsmötet i februari? 
Ha´de gött!
/ Sofia

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Kontakta Ordföande