Ordförandes rader 15-05-27

2015-05-27
Hejsan!

Många av er vet redan vem jag är men alla kanske inte vet. Det är jag som är klubbens nya ordförande. Jag tänkte berätta lite om mig själv här så att ni som inte känner till mig får en bild av vem jag är och inte bara ett namn på pappret.

Jag heter Sofia och bor i Åmål men är uppväxt i Säffle, Tveta. Faktiskt bara ett stenkast ifrån klubben. Mitt djurintresse vaknade väldigt tidigt då jag är uppväxt med kennel, rasen var Bearded Collie. Jag älskade att vara med vid valpning, i utställningsringen och det finns en och annan historia om när jag var med min mor på kurser på brukshundklubben. Dock hoppade jag över till hästar ett antal år och skaffade t.o.m. egen häst innan jag som ”vuxen” skaffade en egen hund. Valet av ras var svårt. Redan då var jag intresserad av flatcoated retriever men visste inte då om jag skulle klara av en så aktiv hund eller ens vad jag ville göra med min blivande hund så man kan väl säga att jag fegade ur. Valet föll istället på en Tibetansk terrier. Som om den rasen skulle vara så mycket lättare!?

Det blev en liten Lowa som kröp upp i mitt knä, slickade mig på näsan och jag föll som en fura. Vi deltog i en del kurser eller jag gjorde det åtminstone. Lowa är en envis dam som endast deltar i aktiviteter när hon själv vill. Nu har hon fyllt hela 5år och hon har inte blivit mindre envis med åren inte.

Men även när jag hade en påhittig "tibbe" att hålla reda på så kunde jag inte riktigt släppa drömmen om en flat och hundintresset bara ökade. Jag ville helt klart göra mer inom hundvärlden än vad Lowa ville så tillslut hittade jag Ella som då redan var 3 månader gammal (nu 2 år). Med uppmuntran och stöd från familjen blev det att genast åka och hämta henne och det har jag inte ångrat för en sekund. Hundlivet blev genast så mycket roligare när jag nu hade en hund som faktiskt ville hitta på saker tillsammans med MIG! Det vi gillar mest är att träna sök och lydnad men vi har också provat på spår och rallylydnad.

Oj hoppsan vad mycket hundprat det blev! Jag som tänkte hålla detta så kortfattat som möjligt men så är det när man har detta intresset: HUND.

Så här sitter jag nu, en vecka har gått sen jag blev Ordförande och lite skakig i benen är jag nog fortfarande. Det känns lite nervöst men jag är ju inte ensam. Jag har ju en hel styrelse med mig och tillsammans ska vi styra klubben vidare. Vi hoppas på flera år med många roliga aktiviteter.

Kommentera gärna: